Arbeidsoppgaver et sentralbord operatør

04/14/2013 by admin

Arbeidsoppgaver et sentralbord operatør

Sentralbord operatorer brukes i mange forskjellige bransjer, som telekommunikasjon, medisinske fasiliteter og hotellkjeder. Disse kunden servicearbeiderne må besitter attraktive snakker stemmer og rolig demeanours som de overføre mange innkommende telefonsamtaler til riktig partene. Arbeidsoppgaver sentralbord operatører spenner fra utfører Vekking hotellgjester paginerer leger ved et sykehus.

Hjelpe med kundeserviceforespørsler

Siden sentralbord operatører er vanligvis det første menneskelige stemmer som kundene høre etter en telefonsamtale til et selskap, må disse operatorene kunne svare relevant spørsmål om selskapet saker eller kunne overføre anroperen til noen som kan. Dette kan omfatte gi informasjon om selskapets historie, gi ut informasjon om selskapet og svare på spørsmål om kundens frakt orden også.

Geistlige plikter

Etter en rekke telefonsamtaler for et stort selskap personale, skal et sentralbord operatør kunne skrive inn informasjon om disse telefonsamtaler i selskapets viktigste datamaskinen database. Statistikk som hvor mange telefonsamtaler ble besvart i en to timers periode sammen med informasjon om kundens forespørsler om spørsmålene besvares bør alle bli inngått sentralbord operatørens datafiler.

Rute telefonsamtaler til rette telefonlinjer

Store selskaper med 1000 eller flere ansatte trenger å ansette flere sentralbord operatører å håndtere store mengder innkommende samtaler til ulike ansatte, inkludert visepresidenter, office ledere og selgere personell. Disse telefonsamtaler må rutes til riktig telefonlinjer for den passende instans av sentralbordet operatøren på daglig basis. Og når partiet ikke er tilgjengelig for å ta samtalen, operatøren må kunne ta klare meldinger som viser detaljene i hva innringeren trenger fra enkelt anroperen prøvde å kontakte.

Operativsystemet paginerer

I store sykehus og flyplasser er et sentralbord operatør ansvarlig for sideveksling visse personer slik at de kan ringe operatør for en videresendt melding eller en viktig telefonsamtale savner de ville ellers. Leger og flyselskapet piloter vanligvis for opptatt til å svare sine mobiltelefoner til bestemte så en sidevekslingsfil system som er koblet til en medisinsk bygning eller flyplassens innendørs høyttalersystem kan operatøren å kontakte riktig person offentlig, ber om at enkelt call operatør tilbake.


Relaterte artikler

© 2018 - sternwheels.com| Contact us: webmaster# sternwheels.com