Hvor å utbre bringebær med stiklinger

02/11/2013 by admin

Hvor å utbre bringebær med stiklinger

Til tross for sin popularitet, bringebær er en av de vanskeligste kommersielt dyrket frukt å finne i butikken fordi når de er plukket, de er raske å omkomme. Bringebær canes er generelt plantet i løpet av vinteren når de er sovende. Om sommeren, en første-års plante blomster blomster og andre sommeren, klynger av rød, moden bær er klar til innhøsting. Den andre år canes dør etter av bringebær høstes, men anlegget forplante lett av borekaks som root til nye planter.

Måter

Overføring skjer under bringebær anleggene aktive voksende perioden, bortsett fra roten borekaks, som er tatt under den sin dormancy. Det andre året begynner mor anlegget å spire suckers, som kan bli avskåret opprette nye bringebær planter. Bringebær planter kan overføres med Gran borekaks, som er plantet i en voksende medium å spire nye røtter.

Avlegger stiklinger

Bringebær anlegget andre året vil det begynne å vokse avleggere eller amme, i nærheten av røttene. Fjerne sugekoppene med en skarp, ren blad. Ikke plante sugekoppene umiddelbart fordi de er ganske fuktig og trenger noen dager å tørke ut for å unngå rot råtne. Når dette skjer, plante suckers direkte inn i hagen på et sted som er ønskelig for voksende bringebær. Vann tilstrekkelig til røttene har vokst, og deretter vann bare 1-2 inches per uke. Slepebåten forsiktig anlegget etter noen uker og hvis anlegget er fremlagt, den er forankret.

Gran stiklinger

Gran borekaks hentes fra ny vekst i løpet av sommeren. Velg en stamme som er fri for skadedyr og sykdommer og bruk en skarp, ren blad for å ta en 4 - til 6-tommers kutte. Starter fra bunnen, fjerne alle bladene en tredjedel av veien opp. Du kan dyppe slutten av skjæring i heie hormon å fremskynde rooting prosessen, men dette er valgfritt. Plante bringebær kutte inne en godt drenert, sterile voksende medium. Holde kutte filtrert lys og tåke regelmessig slik at bladene oppholdet fuktig. Når bringebær kutte har forankret, herde det av ved å redusere mistings. Plassere den ute i et skyggefullt område for flere uker før transplanting det til hagen.

Roten borekaks

Roten borekaks tas når bringebær anlegget er sovende. Grave opp anlegget og fjerne alle tykkeste røttene ved å gjøre et kutt i nærheten rot kronen. Skjær bunnen av hver rot på skrå slik at hver er mellom 5 og 6 inches lang. Forsiktig slips røttene til en bunt og lagre dem i fuktige sagflis, torv eller sanden på 4,44 grader til de er klare til å plante. Plante roten borekaks tidlig om våren etter faren for frost. Plass borekaks om 2 eller 3 inches hverandre og begrave dem slik at toppen av roten er gravlagt 2 eller 3 inches under jorden.


Relaterte artikler

© 2018 - sternwheels.com| Contact us: webmaster# sternwheels.com