Hva er de fire viktigste søylene av staten?

05/26/2012 by admin

Hva er de fire viktigste søylene av staten?

Det 21st århundre har brakt med seg en fjerde pilar i staten. Da USA ble grunnlagt, det var basert på tre søyler: utøvende makt, et valgt parlament og et uavhengig rettsvesen. Fjerde pilaren er en gratis media. Som informasjonsalderen har drevet fremover, er fjerde pilaren blitt mer og mer viktig. Disse kreftene er vedlikeholdt av et system av sjekker og balanserer slik at ingen pilar kan innhente de andre helt. Nøyaktig hvilke de fire pilarene er er opp til tolkning basert på hva en person mener for å ha mest mulig verdi i et demokratisk samfunn. Noen mennesker vil legge til offentlig utdanning og åpenhet som søyler også.

Utøvende makt

I et konstitusjonelt demokrati som USA eller Storbritannia, er den utøvende grenen av regjeringen representert ved et presidentvalg, parlamentariske system av regjeringen. I det parlamentariske systemet, leder trekkes fra parlamentet og kalles statsministeren. Parlamentet er dannet av det største partiet og villig til å arbeide med den. Statsministeren og funksjonen parlamentet nærmere sammen enn president og lovgivende forsamling i presidentvalget systemet. I presidentvalget systemet, blir presidenten valgt i en egen valg fra den lovgivende forsamlingen. Presidenten og Kongressen kan ha ulike partier tegning på sine egne politiske makt baser atskilt fra hverandre.

Valgt parlament

Den lovgivende forsamling eller parlamentet serverer å introdusere, debatt og vedta lover. Lovgivere er involvert i nasjonale budsjetter, godkjenning av executive oppnevnelser til Federal stillinger, og de sjekke handlingene til myndigheter gjennom undersøkelse. Disse lovgivere siktet som representerer området som de kommer fra og det større gode for hele nasjonen.

Uavhengig rettsvesen

Et uavhengig rettsvesen er nødvendig for retten til funksjonen. Uten frykt selv er nøkkelen til upartisk avgjørelser kun basert på loven i spørsmålet. Denne uavhengigheten sikrer lik beskyttelse under loven for alle borgere. Dommere kan bare fjernes fra benken gjennom Riksrett. Den periode forbundet med sine posisjoner tillater dem å operere uten frykt for å miste jobbene sine basert på en upopulær beslutning.

Frie medier

En gratis media er viktig for en demokratisk stat-funksjonen. Media fungerer som en vaktbikkje for folket informasjon de ikke kanskje har tilgang til eller oppsøke seg. En gratis media kan individuelle borgere spørsmålet makthaverne og bruke informasjonen til å ta beslutninger om deres fremtid.


Relaterte artikler

© 2018 - sternwheels.com| Contact us: webmaster# sternwheels.com