Hvorfor er korrekturlesing viktig?

06/10/2011 by admin

Hvorfor er korrekturlesing viktig?

Korrekturlesing er kunsten å lese tekster for å identifisere og korrigere stavefeil, grammatiske feil og formateringsfeil. Korrekturlesing er viktig fordi den sikrer tekster leveres i optimal format. Korrekturlesere er ansatt av bok publisere firmaer, magasiner og corporate bedrifter når produsere reklamemateriell. Unnlatelse av å korrekturlese tekster før utgivelsen kan føre en amatørmessig, uprofesjonelt feil-ridd produksjon, som kan negativt påvirke kundebase. Betydningen av tekster kan også være overskyet og tvetydig hvis de ikke har blitt korrekturlest.

Utmerkelse

Korrekturlesing er ofte feilaktig smeltet sammen med loven av redigering. Imidlertid oppfylle de to praksis ulike funksjoner på ulike stadier av skriveprosessen. Redigering er den primære stadiet og gjennomføres så snart det første utkastet til tekst er fullført. Formålet med redigering er å sikre ideene uttrykt i grundig og logisk og at teksten er som en flytende, meningsfylt. Korrekturlesing kommer etter redigering scenen og innebærer grer gjennom teksten til ser for mindre avvik som skilletegn, stave- og grammatiske feil. Begge roller er distinkte og krever ulike ferdigheter derfor forlag har tendens til ansette annerledes folk å oppfylle hver rolle.

Ferdigheter

Korrekturlesing krever høy konsentrasjon og koble fra innholdet i teksten og satse på nøyaktigheten av ord og grammatiske format. Feil kan være vanskelig å identifisere som hjernen vanligvis filtrerer ut feil når de ikke occlude betydningen av en tekst. En setning med en mindre stavefeil eller komma der en full stopp skal være kan fortsatt lese perfekt for øyet og fornuftig i hjernen, men en korrekturleser må være årvåken og plukke opp på slike feil.

Stavekontroll og grammatikkontroll

De fleste datamaskiner leveres med rudimentære tekstbehandling funksjoner som tillater brukere å opprette dokumenter og gitt dem til stavekontroll og grammatikk sjekker. I teorien, dette bør alle men utrydde behovet for korrekturlesere. Stave sjekk systemet er imidlertid ikke idiotsikkert som det ikke kan finne ord som er stavet riktig, men som er brukt i feil sammenheng. For eksempel, vises bruker ordet "det" i stedet for "sine" ikke på en stavekontroll. Grammatikk av systemene ansatt av slik programvare er også imperfektum og kan ikke håndtere kompleksiteten i språk og mylderet av måter der ideer kan uttrykkes gjennom språket.

Korrekturlesing tips

Arbeide fra trykt papir fremfor skjermen hvis mulig. Ifølge University of Wisconsin nettsted, kan dette gjøre det enklere å identifisere feil. Bruk en linjal for å skille hver linje ut når du leser så hjernen ikke bli forstyrret av tekst i din sidesynet. Lese tekst høyt kan også bidra til å identifisere stilistiske eller strukturelle feil som setninger som kjører for lenge. Vanlige feil du bør se for mens korrekturlesing inkluderer tidligere og nåværende tider, misplacement apostrofer, og forvirrende ord som har en lignende stavekontroll men litt annen betydning, som "påvirke" og "effekt."


Relaterte artikler

© 2018 - sternwheels.com| Contact us: webmaster# sternwheels.com